activitatea paranormala din padurea hoia-baciu
padurea hoia-baciu

Activitatea paranormală din Pădurea Hoia-Baciu, adevăr sau mit?

Când te gândești la Cluj-Napoca, îți vine în minte un oraș modern, civilizat, cu aer occidental, deschis spre știință și cunoaștere. Nu prea îți vine în minte activitatea paranormală din Pădurea Hoia-Baciu, nu? Și totuși, multă lume simte fiori pe spate când pronunță Pădurea Hoia. Vezi mai jos de ce și hai să vedem dacă e adevăr sau mit!

Activitatea paranormală din Pădurea Hoia-Baciu, Cluj-Napoca

De aproape un secol, această pădure este asociată cu mistere, activități paranormale și tot felul de legende locale. Unii spun că e bântuită, alții că acolo există un portal pentru OZN-uri. Unii se îngrozesc de urletele care se aud noaptea în pădure fără motiv, în timp ce alții simt fiori când se uită la formele extrem de ciudate ale copacilor.

Padurea Hoia Baciu
SURSA FOTO: @paul.voie

Chiar și un om de știință, biologul Alexandru Sift, a susținut pe la mijlocul secolului al XX-lea că în această pădure a văzut și a fotografiat forme ciudate mișcându-se printre copaci, cu un aspect ca de stafii. Niciodată nu a vrut să arate cuiva aceste poze.

Un alt om de știință, chimistul Adrian Pătruț, a vorbit despre faptul că în această pădure mintea noastră și subconștientul nostru prind viață și dau naștere unor apariții concrete în pădure. Practic, acolo mintea noastră ar putea proiecta în exterior ceea ce gândește.

Padurea Hoia Baciu
SURSA FOTO: @daniel_mirlea

Un alt bărbat respectabil ce lucra în domeniul armatei a fotografiat în Pădurea Hoia obiecte zburătoare neidentificate (OZN-uri), sau cel puțin așa susținea el.

Padurea Hoia Baciu
SURSA FOTO: @ihatecarminah

Adevar sau mit?

Cert e că legendele locale sunt multe, care de care mai pline de mister. Se spune că aici o fată a dispărut din senin, fără să lase vreo urmă. A fost dată dispărută, însă nu a fost găsită niciodată. Cumva, peste exact 5 ani, fata a reapărut în pădure, în exact același loc din care a dispărut. Tânăra nu și-a amintit niciodată nimic despre ce s-a întâmplat cu ea în acești 5 ani. În mintea ei această perioadă a rămas pentru totdeauna ca un blanc total.

Altă legendă locală spune că există în această pădure niște energii electromagnetice unice în lume care descarcă instantaneu orice baterie sau acumulator, fie el de mașină, de telefon, de aparat foto sau de orice alt obiect electronic.

Unii oameni au povestit că pădurea îi ademenește și îi copleșește, că îi face să se poarte ciudat, le influențează mintea și psihicul. Acționează ciudat, animalic, și nu se recunosc pe sine.

Mulți oameni povestesc că, mergând noaptea prin pădure, au auzit urlete ciudate. Ca de om sau de animal chinuit. Au mers spre direcția din care se auzeau urletele și nu au găsit absolut nimic. Așa s-au gândit că acolo e un portal spre altă lume și că acele urlete erau, de fapt, propagate prin portal dintr-o altă lume.

Padurea Hoia Baciu
SURSA FOTO: @sicknsinister

Foarte mulți vizitatori ai pădurii spun că sunt îngroziți de trunchiurile copacilor. Aceștia au forme care de care mai îngrozitoare. Unii seamănă cu corpuri umane deformate și contorsionate. Alții par că vor să se atingă între ei, dar nu reușesc, ca o pereche de îndrăgostiți despărțiți de moarte. Unele persoane jură că au văzut ramurile copacilor mișcându-se spre ei exact ca niște mâini gata să îi înșface.

Certitudini despre Pădurea Hoia

Noi nu suntem în măsură să decidem dacă toate aceste lucruri referitoare la activitatea paranormală din Pădurea Hoia-Baciu sunt adevăruri sau mituri. Noi am fost acolo și nu am văzut sau simțit nimic neobișnuit. Poate o ușoară neliniște, dar asta din cauza a ceea ce citisem despre pădure. Ceea ce putem însă să îți spunem cu certitudine despre această pădure este că are o suprafață mică, de aproximativ 3 km pătrați.

O parte din această suprafață este acoperită de stejar pufos, o specie protejată de autorități. Totuși, deși este o arie protejată, multe defrișări ilegale au loc aici, cu activitate paranormală în jur sau nu, ceea ce e o mare problemă la nivel local.

Sfatul nostru este să nu îi crezi nici pe cei care cred în activitatea paranormală din Pădurea Hoia-Baciu, nici pe cei care spun că e o pădure ca oricare alta. Cel mai bine, ia-ți o cazare în Cluj-Napoca și hai să afli tu însuți care este adevărul aici!