activități pentru copii în Sinaia
cu copiii la Sinaia

TOP 7 activități pentru copii în Sinaia. Călătorește cu familia!

Tentația să lași copilul la bunici cât timp voi doi călătoriți e mare. Știi însă că există undeva acolo, în sufletul vostru, dorința să îl aveți pe cel mic cu voi tot timpul. Așa că pentru astăzi ți-am pregătit o listă cu 7 activități pentru copii în Sinaia, ca să vezi ce ușor este să călătorești împreună cu toată familia!

Activități pentru copii în Sinaia

Ce poți face cu copilul în Sinaia? Întrebarea corectă ar fi “Ce nu poți face cu copilul în Sinaia?”, pentru că sunt atât de multe activități pentru copii aici, încât e greu să nu găsești ceva care să îi placă celui mic. Așa că în vacanța asta luați-l cu voi și distrați-vă împreună. Iată o super listă cu activități pentru copii în Sinaia:

1. Vizitarea obiectivelor turistice

Castelul Peleș
SURSA FOTO: @CASTLEMYPASSION

Despre obiectivele turistice din Sinaia am vorbit aici. Este o idee minunată să îți duci copilul să le vadă. În acest mod:

  • îi îmbogățești cultura generală cu noțiuni simple de istorie, adecvate vârstei lui, cu ajutorul obiectivelor urbane (Castelul Peleș, Castelul Pelișor, Casa Memorială George Enescu, Muzeul din Sinaia);
  • îi dezvolți iubirea față de natură și cunoașterea fenomenelor geologice cu ajutorul obiectivelor naturale (Sfinxul și Babele, Peștera Ialomița, Stânca Sfânta Ana);
  • îi dezvolți abilitatea de adaptare rapidă la diverse condiții meteorologice și rezistența la oboseală și aglomerație.

2. Hiking montan

Dacă îl înveți de mic cu muntele și pădurea, copilul tău va ajunge un adult sportiv care va iubi mișcarea, aerul curat și drumețiile. Așa că echipează-l corespunzător și încântă-l cu o plimbare lejeră pe traseele de începători. Pe măsură ce iubirea lui pentru munte și rezistența fizică cresc, du-l pe trasee din ce în ce mai dificile. Va fi o experiență sănătoasă atât pentru el, cât și pentru tine!

3. Plimbare cu telegondola și telecabina

telegondola sinaia
SURSA FOTO: @felea__ionut

Alte idei de activități pentru copii în Sinaia? Citește în continuare! Poți ajunge până la cota 1400 cu telegondola și telecabina. Va fi o experiență de neuitat pentru cel mic. Îl poți lăsa chiar pe el să aleagă cu ce îi place mai mult dintre cele două! În acest mod, copilul tău se va obișnui cu înălțimile și va vedea peisaje care îi vor fi amintiri dragi ceva mai târziu! În plus, copiii sub 5 ani au gratuitate la telecabină și telegondolă.

4. Vizită la Muzeul Trenulețelor din Gara Sinaia

Muzeul Trenulețelor din Gara Sinaia
SURSA FOTO: @draghi_deea

Nu există copil care să nu fie fascinat de trenuri. Iar aici, la Muzeul Trenulețelor, va avea ce să vadă și ce să analizeze în voie! După ce terminați vizita la muzeu, îl poți lăsa să se joace la parcul de joacă din incintă care are același specific feroviar!

5. Shopping de obiecte utile – altă idee de activități pentru copii în Sinaia

Plimbându-te pe bulevardul principal din Sinaia, de cele mai multe ori vei vedea tarabe cu mărfuri artizanale frumos expuse, la prețuri de producător. Acesta ar putea fi un moment bun de shopping împreună cu copilul tău. Îl poți învăța valoarea unui obiect făcut manual față de unul făcut în serie și îi poți deschide ochii pentru a observa fake-urile. Ce ai putea cumpăra util de la aceste tarabe pentru copilul tău? Gentuțe și rucsaci din piele naturală, produse cosmetice organice, dulciuri de casă, obiecte de îmbrăcăminte handmade, jucării din lemn, miere, ceaiuri și siropuri naturale.

6. Plimbare în parc și apoi cu trenulețul

Trenulet Sinaia
Plimbare cu trenuletul in sinaia

Încă mai ai nevoie de idei de activități pentru copii în Sinaia? Ok, continuăm lista! Când îți vei duce copilul în parcul central din Sinaia, veți putea avea ocazia să vedeți veverițe. Îl poți învăța pe micuțul tău să le hrănească cu nuci și alune, pentru a-i dezvolta iubirea și respectul față de animale. Tot aici găsești și un loc de joacă cu acces gratuit, precum și distracții pentru copii contra-cost, cum ar fi mașinuțele electrice (o super-distracție la fel de plăcută atât pentru copii, cât și pentru adulți).

Din parc, puteți lua trenulețul frumos decorat care vă va plimba prin Sinaia. Traseul trenulețului este sinuos și abrupt pe alocuri, așa încât veți avea și o doză de adrenalină la pachet. Dacă vă este frig, puteți solicita pături gratuite. Copiii sub 3 ani nu plătesc bilet.

7. Masă la restaurante kids-friendly

Restaurant Forest Sinaia
SURSA FOTO: @ioanahotels

După atâta joacă și atâtea trasee minunate pentru copii, a venit ora mesei! Găsești multe restaurante bune în Sinaia, dar astăzi îți recomandăm două dintre ele, care sunt apreciate pentru atitudinea lor kids-friendly! Acestea sunt Restaurant Forest și Restaurant Kuib. Aceste restaurante au locuri de joacă pentru copii și o atmosferă de poveste, care îi va încânta pe cei mici!

Alte idei de activități pentru copii în Sinaia

Cei mici mai pot savura o înghețată delicioasă la cafenelele din jurul parcului în timp ce tu îți tragi sufletul după o zi plină. Dacă iei o cazare în Sinaia cu piscină, copiii se pot bălăci acolo nederanjați. Uneori, chiar și o plimbare seara înainte de somn pe străduțele cochete din Sinaia le place celor mici (și celor mari).

Tu ce alte idei de activități pentru copii în Sinaia ai descoperit? Lasă-ne un răspuns în comentarii!