Bucuresti

București, capitală europeană de necontestat

Orașul-metropolă București este, pe bună dreptate, o capitală europeană de necontestat. Cu o populație de aproape 2 milioane de locuitori și puncte turistice importante pe harta turismului internațional, Bucureștiul nu mai este de mult timp locul unde doar mergi să rezolvi treburi. A devenit, după 1990, locul în care mergi în concediu. Îți prezentăm mai jos un scurt istoric al orașului și cele mai importante atracții turistice ale sale.

București – scurt istoric

Istoria Bucureștiului
Calea VICTORIEI – ANii ’20

Se spune că ciobanul Bucur (al cărui nume vine de la bucurie) a fondat orașul de pe malul Dâmboviței. Iată așadar că numele capitalei României provine și el de la Bucurie! Să fie acesta motivul pentru care românii sunt întotdeauna oameni veseli și deschiși?…

Prima atestare istorică datează de la sfârșitul secolului al XV-lea. Încă de pe atunci, orașul cunoștea o evoluție accelerată față de zonele din jur, de aceea a fost desemnat ca fiind capitala Valahiei. Strada Lipscani, centrul vieții de noapte din actualul București, marca pe atunci chiar centrul geografic al orașului.

Istoria capitalei noastre nu a fost lină. Valurile de otomani, ruși și habsburgi au măturat orașul pe parcursul secolelor, însă și-au pus și amprenta asupra arhitecturii și culturii de astăzi.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Bucureștiul devine capitala Principatelor Unite, pentru ca în 1918 să devină capitala întregii Românii.

Comunismul și-a lăsat și el amprenta asupra Bucureștiului prin construcțiile megalomane asortate la blocurile gri și monotone. În plus, Marele Cutremur din 1977 a deformat și reformat arhitectura orașului. După 1990, a început perioada de înnoire și revigorare a orașului, modificându-se în direcția cosmopolită, așa cum îl știm astăzi.

Cele mai importante atracții turistice din București

Ce să vizitezi în București
MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ BUCUREȘTI | SURSA FOTO: @iolanda_anne

Atracțiile turistice din București sunt atât de diverse și de numeroase, încât nu știi cu ce sa începi:

  • cu celebra viață de noapte din București,
  • cu palatele sale,
  • cu muzeele care de care mai interesante,
  • cu centrul istoric,
  • cu parcurile nesfârșite,
  • cu Arena Națională, cel mai mare stadion din România,
  • cu hanurile și spitalele sale istorice,
  • cu bulevardele sale celebre,
  • cu teatrele și instituțiile sale culturale etc.

Hmmm… am putea scrie cărți întregi despre București. Despre ce să îți povestim astăzi? Hai să vorbim despre Parcul Cișmigiu, despre Ateneu, despre Arcul de Triumf și despre Calea Victoriei. Avem deja articole speciale în care vorbim despre palatele din București, despre viața de noapte din capitală și despre centrul istoric al orașului.

Parcul Cișmigiu

Parcuri în București
PARCUL CIȘMIGIU

Parcul Cișmigiu cucerește orice turist cu peisajele sale desprinse dintr-o poveste fericita cu zâne și elfi. Construcția sa a început în 1847 sub atenta coordonare a arhitectului și peisagistului austriac Carl Meyer. Așadar, parcul are o istorie bogată de aproape două secole. Aproape două secole în care a încântat minți, suflete și ochi a zeci de generații!

Parcul Cișmigiu nu este doar un parc, ca celelalte. El include o insulă pe care se află un restaurant cochet, un pavilion în care vin adesea orchestre de renume să își expună talentul, statui impunătoare, poduri și podețe romantice, plus un lac pe care vara poți să te plimbi cu barca, iar iarna poți face patinaj. Un loc superb, potrivit pentru o capitală europeană!

Ateneul Român

Ateneul Român
ATENEUL ROMÂN | SURSA FOTO: @mirelapipoi

Ateneul Român, care este și casa Filarmonicii de Stat George Enescu, este situat în Piața Revoluției. Este un adevărat simbol nu doar al metropolei București, ci și al artelor din toată lumea. Dacă ai ocazia în timpul incursiunii tale în București să petreci o seară aici, ai grijă să nu ratezi această experiență deopotrivă elevată și mondenă!

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf București
ARCUL DE TRIUMF | SURSA FOTO: @mihaita.mano

Cu o înălțime de 27 metri, pare că veghează asupra Șoselei Kiseleff și asupra trecătorilor. Are o istorie de exact un secol, timp în care a amintit constant de triumful României în timpul Primului Război Mondial, atunci când s-a reușit unirea celor mai multe zone românești sub o singură administrație națională. Sculptura excepțională de pe suprafața sa a fost executată în marmură de Rușchița de către români, ajutați de nu mai puțin de 10 sculptori italieni de renume.

Calea Victoriei

Calea Victoriei
Calea victoriei | SURSA FOTO: @bucharest_chancellor

Nu este niciun loc mai potrivit pentru shopping de calitate în București decât Calea Victoriei. Un bulevard larg, flancat de magazine de marcă, întotdeauna populat de lumea bună din oraș. Pierde-te printre magazine și bucură-te de magia cumpărăturilor pentru o după-amiază sau o seară în București!

Te invităm cu drag să parcurgi și celelalte articole marca Toplist despre București, despre obiectivele sale turistice și experiențele unice pe care le poți descoperi aici. Dacă reușim să îți stimulăm cheful de vizitat această capitală de nivel european, noi considerăm că ne-am îndeplinit misiunea! Alege și o cazare aproape de centru în București și urcă-te în mașină!

Nu uita să ne urmărești și pe Facebook ca să rămâi la curent cu informații despre destinațiile turistice din România!