partii Busteni

Stațiunea montană Bușteni – garanția unei vacanțe de vis

Spui “Bușteni” și, deodată, mintea îți este invadată de cele mai frumoase imagini cu munți ninși, păduri luxuriante și minuni ale naturii formate în urmă cu mii de ani. Și nu greșești deloc! Stațiunea montană Bușteni este locul ce îți garantează o vacanță de vis! Vezi în acest articol marca Toplist tot ce merită vizitat în Bușteni și în împrejurimi!

Monumente istorice de vizitat în Bușteni

Crucea Caraiman

Când ajungi în Bușteni, ai atât de multe lucruri de făcut și de vizitat, încât nu știi cu ce să începi. Așa că te ajutăm noi puțin, alcătuindu-ți o listă cu tot ce este mai important de văzut în Bușteni.

Începem cu lista de monumente istorice perfecte de vizitat aici. Așadar, nu trebuie să ratezi:

  • Crucea Eroilor din Primul Război Mondial

Făcând puțină mișcare, vei ajunge pe Vârful Caraiman din Bușteni, iar aici vei găsi Crucea Eroilor din Primul Război Mondial. În afara valorii sale culturale și istorice, este și un monument frumos, impunător, înconjurat de priveliști superbe. Un moment de meditație perfect în mijlocul naturii!

  • Casa de Cultură din Bușteni

Ridicată prima dată tocmai în 1887, acest monument istoric din Bușteni este un exemplu de arhitectură a secolului al XIX-lea.

  • Halele Fabricii de Hârtie

Aceste hale au fost ridicate aici în 1880 și reprezentau, la acea vreme, unul dintre pilonii industriei românești. Au oferit un trai stabil multor generații din Bușteni. Astăzi, funcționează ca ateliere sau săli de sport. Merită văzute, pentru a-ți face o idee despre Bușteniul de acum un secol și jumătate.

Obiective turistice din Bușteni

Castelul Cantacuzino

În continuare, îți prezentăm cele mai cunoscute și mai vizitate obiective turistice din Bușteni. Le poți parcurge pe toate într-o zi, dacă te organizezi conform listei noastre de mai jos:

  • Casa scriitorului Cezar Petrescu ce datează din 1918
  • Castelul Bușteni-Cantacuzino ce datează din 1910
  • Biserica Domnească din 1889
  • Mânăstirea de călugări Caraiman
  • Statuia Caporalului Constantin Mușat (monument numit și “Ultima grenadă”) din 1928

Toate acestea se află chiar în zona stațiunii Bușteni. Nu presupun un traseu montan de parcurs, deci pot fi bifate de orice turist, indiferent de vârstă sau pregătirea fizică.

Minuni ale naturii din zona Bușteniului

Cascada Urlatoarea

Dacă vrei să te convingi încă o dată de măreția naturii și forța sa vitală, Bușteni este unul dintre cele mai potrivite locuri din țară. Ce minuni naturale poți vedea de aici? Vezi lista de mai jos și, te rugăm, încearcă să le vezi pe toate. Îți promitem că nu vei regreta niciun minut din timpul alocat!

  • Cascada Urlătoarea
  • Sfinxul din Bucegi
  • Babele
  • Poiana Crucii
  • Parcul Național Bucegi

Credem că aceste minuni ale naturii nu mai au nevoie de nicio prezentare. Cu siguranță le știi din fotografii, chiar dacă încă nu ai fost niciodată aici! Mai multe detalii despre aceste locuri emoționante găsești în acest articol marca Toplist.

Pârtiile de schi din Bușteni

Partia Kalinderu din Busteni

Această stațiune montană este o destinație de vacanță absolut fascinantă indiferent de anotimpul în care vei veni aici. Totuși, dacă alegi să vii pe timpul iernii, ar fi păcat să nu schiezi pe una dintre pârtiile de schi din Bușteni. Chiar dacă nu ai experiență sau poate chiar nu ai mai schiat niciodată, poți lua aici lecții de schi și poți închiria echipamentul necesar. Nu e greu! Îți trebuie doar puțin curaj să încerci. Așadar, iată ce pârtii de schi oferă minunatul Bușteni:

  • Pârtia Kalinderu 1, cu o lungime de 1390 de metri, o lățime de 40 de metri și o diferență de nivel de aproape 300 de metri
  • Pârtia Kalinderu II, puțin mai scurtă, dar cu aceeași lățime și aceeași diferență de nivel
  • Pârtia Cabana Babele, cu o lungime de 400 de metri, aceeași lățime și aceeași diferență de nivel.

Toate aceste 3 pârtii sunt clasificate oficial cu nivel mediu de dificultate, însă, chiar dacă ești începător, poți schia pe ele. Te sfătuim să mergi mai pe lateralele pârtiei, așa încât să lași un culoar pentru cei experimentați, care vor să schieze cu viteză mai mare. Îți dorim distracție plăcută pe pârtie în Bușteni și, de ce nu, poftă bună la vinul fiert de după!

Acestea sunt cele mai importante monumente istorice, obiective turistice și activități de iarnă pe care le poți face în Bușteni. Totuși, nu uita că Bușteniul este o destinație perfectă și pentru vacanța de vară. Vino aici oricând ai câteva zile libere și vrei să petreci o vacanță de vis!

Iar dacă vrei și o cazare în Bușteni, te invităm să o alegi de pe site-ul nostru, fără taxe și fără comisioane ascunse. Plătești prețul corect pentru o cazare cu condiții excelente, cu gazde primitoare și zâmbitoare, verificate de noi. Poți lua legătura direct cu gazda, iar noi îți facilităm absolut toate serviciile de cazare de care ai nevoie. Portofoliul nostru de cazări din Bușteni include unități pentru toate gusturile și toate bugetele, însă fiecare unitate este unică în felul ei. Majoritatea acceptă și vouchere de vacanță. Totul pentru excursia ta de vis în Bușteni!