cazari de top în Delta Dunării
cazare Delta Dunarii

7 cazări de top în Delta Dunării pentru 7 tipuri de turiști

Cu toții suntem diferiți și avem gusturi diferite. De la mâncare până la destinații de vacanță, de la modul de împachetare în bagaj până la tipul de cazare preferată. De aceea, astăzi vorbim despre 7 cazări de top în Delta Dunării pentru 7 tipuri de turiști!

Cazări de top în Delta Dunării

Orice turist în Delta Dunării își dorește să fie aproape de lacuri și canale și să beneficieze de confort la un preț decent. Totuși, fiecare tip de turist își dorește ceva aparte, ceva care să îi facă vacanța unică, de neuitat! Vezi mai jos 7 tipuri de turiști și 7 cazări de top în Delta Dunării care li se potrivesc ca o mănușă!

1. Turistul pasionat de pescuit – Casa Pescarilor din Jurilovca

Casa Pescarilor Jurilovca
SURSA FOTO: @casapescarilor

Unde e mai potrivită vacanța pentru un turist pasionat de pescuit decât în Delta Dunării? Nicăieri în altă parte! Așa că de ce să nu te cazezi chiar la Casa Pescarilor, în frumoasa localitate Jurilovca? Aici vei întâlni, cel mai probabil, alți turiști la fel de pasionați de pescuit ca și tine și veți putea face schimb de povești pescărești.

În plus, pensiunea are acces super-facil la lacurile Golovița (pe malul căruia se află) și Razelm-Sinoe, precum și la canalele Deltei. Liniște, peisaje fantastice la răsărit și apus și… supriză! Poți veni chiar cu barca ta, dacă vrei. O poți lăsa aici, într-un loc foarte sigur, acoperit, și o poți lansa la apă când îți vine pofta de pescuit.

Dacă nu vrei să vii cu barca, poți închiria una de aici sau poți pescui direct de pe ponton. De asemenea, poți lua excursii cu barca spre Gura Portiței, spre mănăstirile dobrogene și chiar spre obiectivele istorice și arheologice din zonă.

2. Turistul romantic – Pensiunea Castalia

Pensiunea Castalia

Atunci când mergi în concediu cu jumătatea ta, îți dorești să ai parte de liniștea oferită de natură și de același confort de acasă. Pe ambele le poți găsi la Pensiunea Castalia din localitatea Colina, în apropierea celebrului sat Murighiol.

Fiind situată pe malul lacului Razelm, Pensiunea Castalia îți oferă liniștea pe care o cauți departe de zumzetul orașului. Te poți bucura împreună cu persoana dragă de natura prietenoasă din Delta Dunării, puteți surprinde cele mai frumoase răsărituri și apusuri și vă puteți plimba cu barca pe canalele și lacurile Deltei.

Mmm… să mai spunem și despre piscina de 50 de metri pătrați pe care o vei găsi aici? Te vei putea îmbăia în voie alături de perechea ta într-un decor de vis. E clar! Acesta este locul potrivit de cazare pentru tipul de turist romantic!

3. Turistul aventurier – Hotelul Plutitor Splendid

Să știi că te înțelegem! Și noi, cei din echipa Toplist, suntem cam aventurieri, așa că înțelegem preferința ta pentru o cazare inedită în Delta Dunării! De aceea, pentru tine recomandăm Hotelul Plutitor Splendid din Crișan, pe brațul Sulina!

Acesta constă chiar într-un vapor etajat (ancorat la mal) la bordul căruia te poți caza. Și nu vei beneficia de orice cazare, ci de una care include lux și confort în camere, cu toate dotările unui hotel clasic, plus: terase pentru relaxare, terasă pentru petreceri, restaurant, bar, sală de conferințe, șezlonguri și umbreluțe, leagăne, jacuzzi-spa și spațiu destinat pentru stat la soare. Toate acestea pe apă, pe vapor, la Hotelul Plutitor Splendid! Nu-ți va lipsi nimic din confortul unui hotel clasic!

Dacă și tu ești (măcar puțin) aventurier, hai aici ca să cunoști Delta Dunării chiar din inima ei!

4. Turistul care caută lux și confort – Casa Roa

Situată în Dunăvățu de Jos, Casa Roa te așteaptă cu un miraj de peisaje asupra Dunării și cu tot luxul și confortul pe care le dorești. Piscină, loc de joacă pentru copii, grădini interioare, spații verzi, plante mediteraneene aclimatizate, terase, decorațiuni deosebite și mult-mult bun-gust te întâmpină la fiecare colțișor.

Casa Roa a început ca o afacere de familie… și nu orice familie! Membrii săi sunt pasionați de natură, confort și acel joie de vivre care îi face să iubească luxul și viața de calitate! Exact aceleași lucruri le oferă și oaspeților care le trec pragul!

Vorbind de viața de calitate, nu ne putem abține să îți spunem că la restaurantul de la Casa Roa poți gusta cele mai bune preparate pescărești, dar și preparate tradiționale românești! De asemenea, poți face excursii cu ambarcațiunile pensiunii unde dorești și poți pescui cu echipament închiriat tot de aici.

5. Turistul activ – Pensiunea Aquavilla

Pensiunea Aquavilla

Indiferent că petreci 3 zile în Delta Dunării sau o săptămână-două-trei, simți nevoia să faci lucruri noi în fiecare zi. Asta înseamnă că ești un turist activ și, de aceea, îți recomandăm Pensiunea Aquavilla de 4 stele din Maliuc!

Aici te poți bucura de relaxare deplină în luxul ca din povești oferit de Pensiunea Aquavilla. Ziua poți face plajă, apoi poți lua o șalupă să te plimbi pe canalele sălbatice ale Deltei, apoi poți face trekking în împrejurimi pentru a descoperi adevărata față a brațului Sulina. În altă zi poți pescui nestingherit, iar în altă zi poți să călărești pentru un plus de adrenalină și senzații tari. Dacă vii cu bicicleta, te poți bucura de trasee unice în România nu departe de pensiune. În altă zi poți juca tenis, apoi poți face bird watching și, de ce nu, în altă zi poți face sporturi acvatice extreme organizate cu măiestrie de pensiune.

Poți petrece seri minunate savurând o băutură fină la piscină sau făcând un foc de tabără și depănând povești. Toate acestea, pe fundalul luxului desăvârșit răsplătit prin cele 4 stele acordate Pensiunii Aquavilla!

6. Turistul conectat cu natura – Pensiunea 4 Sălcii

Pensiunea 4 Sălcii

Atunci când te simți epuizat de viața agitată și gălăgioasă de la oraș, te invităm la Pensiunea 4 Sălcii, pentru a te reconecta cu natura! Liniștea de aici e paradisiacă, natura e surprinzătoare, iar brațul Sfântu Gheorghe pe care este situată Pensiunea 4 Sălcii îți oferă toată relaxarea de care ai nevoie.

Pensiunea îți oferă camere luxoase, iar curățenia este la ea acasă. Personalul este întotdeauna prietenos și gata să îți ofere informații prețioase despre Delta Dunării. Pentru a te bucura de liniște, poți alege să stai seara în piscina descoperită și să privești cerul. Poți participa la o seară de film cu proiector sau la o seară cu foc de tabără. Poți face bird watching sau poți citi din biblioteca pensiunii. O partidă de table, șah, rummy sau cărți de joc cum sună? Totul pentru tine, oferit de Pensiunea 4 Sălcii pentru a-ți regăsi liniștea!

Tot aici este locul potrivit pentru a începe o excursie cu barca pe canalul Sfântu Gheorghe. Aici poți vedea celelalte activități la care te invită, cu drag, Pensiunea 4 Sălcii!

7. Turistul exclusivist – Green Village Resort

Green Village Resort
SURSA FOTO: @greenvillageresort

Uneori, îți dorești o vacanță personalizată, creată exact după tiparul viselor tale. Pentru această gamă de turiști exclusiviști, recomandăm Green Village Resort din Sfântu Gheorghe. Poți alege un pachet de vacanță gata-creat pentru cele mai exclusiviste gusturi (Mindfulness Retreat, pachetul de Crăciun, pachetul de Revelion, pachetul Toamna Exploratorilor, pachetul special pentru seniori sau pachetul Work From Hotel) sau îți poți crea aici propria vacanță personalizată.

Resortul Green Village are 89 de camere de cazare, confortabile și luxoase, marcate cu 4 stele. Camere duble cu terase proprii, apartamente și penthouse-uri – toate dispuse în 3 zone:

  • Zona Egreta, dedicată adulților, cu atmosferă relaxată, liniștită și intimă, cu jacuzzi, bar, sală de fitness și restaurant.
  • Zona Stârcul Alb, dedicată exploratorilor, cu bungalouri frumos integrate în peisajul natural, lângă un lac mărginit de stuf, sălcii și trestii – un adevărat paradis!
  • Zona Lebăda și Pelicanul, dedicată familiilor, cu restaurant, cinema, spa și multe alte facilități.

Ca să te convingi că acesta este locul perfect pentru tine, poți face un tur virtual al resortului Green Village aici.

Acestea sunt propunerile noastre de cazări de top în Delta Dunării în funcție de tipul de turist cu care te identifici cel mai mult. Ți-ai făcut bagajele?