TOP 8 lucruri interesante despre Sibiu

Află ce să faci la Sibiu dacă ai doar un weekend la dispoziție!

Dacă ești suficient de norocos să îți petreci weekendul viitor la munte, sfatul nostru este să alegi Sibiul. De ce? E simplu: oameni de calitate, peisaje de vis și locuri perfecte de vizitat. Vezi mai jos ce să faci la Sibiu dacă ai doar un weekend la dispoziție!

Ce să faci la Sibiu dacă ai doar un weekend la dispoziție

ce sa faci la Sibiu
SURSA FOTO: @SIBIU.TRAVEL

Dacă timpul pe care îl poți aloca Sibiului este de doar 2-3 zile, îți recomandăm să vizitezi următoarele locuri esențiale pentru orice turist în acest oraș:

  • Poți începe plimbarea din centru, de la zidurile și turnurile de apărare din jurul Pieței Huet. Un punct bun de plecare, care te introduce în atmosfera medievală.
  • Apoi, poți continua cu o vizită culturală la Muzeul Brukenthal. Indiferent că ești un împătimit al artelor vizuale sau nu, acest muzeu este de neratat când vii în Sibiu. Trebuie văzut cel puțin o dată în viață!
  • Când ajungi în Piața Mare, neapărat trebuie să vizitezi Turnul Sfatului. Aici vei afla foarte multe lucruri interesante despre istoria locului, dar vei avea parte și de o priveliște pe cinste de acolo, de sus. Perfect instagramabilă!
  • Poate nu ar trebui să ratezi nici frumoasa Biserică Evanghelică, indiferent de confesiunea ta. Atunci când călătorim, ne interesează istoria și frumusețea acelui loc și mai puțin prejudecățile, nu?
  • Te sfătuim să închei ziua cu o vizită la Muzeul Astra. Ai grijă să nu ratezi ora până la care este deschis acesta!
  • A doua zi de plimbare ai putea să o deschizi cu Podul Minciunilor. Îi vei afla istoria denumirii (nu vrem să îți oferim acum niciun spoiler pentru a nu-ți strica supriza) și poate chiar vei atașa și tu un lăcățel acolo pentru a-ți pecetlui iubirea. Ce e mai frumos decât o poveste de dragoste în decorul medieval și romantic de la Sibiu?
  • După Podul Minciunilor, mai ai două obiective culturale de bifat pe listă: Catedrala Ortodoxă Sfânta Treime și Biserica Romano-Catolica Sfânta Treime. De văzut pentru valoarea lor istorică și arhitecturală, dincolo de înclinațiile spirituale pe care le avem sau nu le avem.
Podul Minciunilor din Sibiu
SURSA FOTO: @dedeyoo

Ce să faci la Sibiu dacă încă mai ai puțin timp liber

Norocosule, încă mai ai puțin timp liber pe care îl poți petrece la Sibiu? Perfect! Atunci mai avem pentru tine încă două importante puncte de neratat:

  • Grădina Zoologică
Zoo Sibiu
SURSA FOTO: @razvanli

Indiferent de vârsta ta și a celor care te însoțesc, vă veți bucura aici cu toții și vă veți simți în largul vostru văzând varietatea de animale bine întreținute și îngrijite. Ai grijă să nu te atașezi prea tare de vreun pui de vulpiță de aici! Sunt atât de drăgălași!

  • Stațiunea Păltiniș
Paltinis
SURSA FOTO: @alina.raulea

Aflată la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Sibiu, celebra stațiune Păltiniș îți va umple plămânii de aer curat, ochii de frumusețe și telefonul de poze care de care mai frumoase! Cine ar refuza așa ceva?

Paltinis
SURSA FOTO: @teo_albu

Așadar, noi, echipa Toplist, ți-am oferit esența acestui oraș: ce să faci la Sibiu dacă ai la dispoziție doar 2-3 zile, sub forma unei liste organizate și ușor de parcurs. Dacă vrei, te mai putem ajuta și să găsești o cazare la Sibiu de nota 10, direct la gazdă, fără comisioane de intermediere, la prețul corect pentru tine. Calitate și preț concurențial oferite de Toplist!