Ce sa faci in Delta Dunarii
Cu barca în Delta Dunării

Delta Dunării – o destinație perfectă indiferent de vârstă

Vacanta in Delta Dunarii
Sursa foto: @sandra_ursu

Atunci când pleci în concediu cu familia, de multe ori trebuie să decizi pe cine să împaci: pe cei mari care vor liniște și relaxare sau pe cei mici care vor experiențe pline de noutate și adrenalină? Ei bine, iată că există destinația perfectă care să împace pe toată lumea: Delta Dunării! Potrivită atât pentru pitici, cât și pentru bunici!

Delta Dunării – liniște și relaxare

Ce sa faci in Delta Dunarii
Sursa foto: @visatorprinlume

Sunt momente în care agitația de la Costinești, muzica de la Mamaia și aglomerația plajei de la Eforie sunt prea mult. Știi momentul acela când tot ce vrei e să asculți păsările, greierii și sunetul apei? Când pleci de la muncă pentru o săptămână și tot ce vrei e să fii tu și natura?

Pentru toate aceste momente, îți recomandăm cu tot sufletul o escapadă în Delta Dunării! Vei vedea colonii de păsări, canale întortocheate misterios, bărci peste care timpul a trecut mai mult sau mai puțin milos! Vei întâlni localnici cu sufletul deschis, arși de soare și de vânt, dar întotdeauna gata să îți ofere o plimbare pe lacuri sau un storceag de pește chiar în curtea lor!

Din loc în loc, vei fi surprins de câte un pescar ascuns la umbra stufului. Sau o căsuță din chirpici acoperită cu stuf, exact ca în povestirile bunicilor. Ori un cormoran care pescuiește prin apă exact în locul în care vrei tu să înoți. Superb!

Delta Dunarii
Sursa foto: @alexandramariuta

Noutate și adrenalină, tot în Delta Dunării!

Delta Dunarii
Sursa foto: @mirel.u

Poate că cei mai tineri nu apreciază la fel de mult liniștea și ruperea de tot ce înseamnă modern. Ei bine, pentru ei Delta Dunării oferă adrenalină și noutate! Poți să îți bucuri copiii cu o paletă largă de trasee de plimbat cu barca:

  • Poți alege un traseu cu o barcă de viteză pe Canalul Sulina. Sigur vor savura experiența!
  • Sau ai putea alege un traseu pe canalele foarte înguste, cu o barcă cu vâsle sau cu motor mic, așa încât stuful și papura printre care veți trece să se reverse peste voi în barcă! Cei mici vor putea întinde mâna să prindă stuful și să mângâie nuferii!
  • Ori ai putea merge cu barca să vizitezi Farul Nou și Farul Vechi din Sulina. Sau nava scufundată în urmă cu câțiva ani și abandonată în apă tot aici! Imaginează-ți câte povești și filme cu pirați vor trece prin mintea copiilor tăi când vor vedea o epavă reală și foarte mare chiar în fața bărcii lor!

Paradisul iubitorilor de pește

Bors de peste
Borș de pește tradițional

Nu te-am convins încă? Atunci poate te convingem cu o invitație la masă! Pentru copii, părinți și bunici, există posibilitatea să savurați numeroase feluri de pește (de la calcan până la zărgan sau șalău) gătite în fel și chip, la grătar, prăjite, în saramură sau plachie.

Pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele, există peștele potrivit! Recomandarea noastră este să încercați borșul de pește local (numit storceag) și, pentru gusturile rafinate, pastele cu fructe de mare. Copiii vor fi cu siguranță încântați de hamsii: mici și ușor de mâncat, plus că sunt delicioase!

Delta Dunării – indiferent de anotimp

Pelicani in Delta Dunarii
Pelicani în Delta Dunării

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Delta Dunării este luna mai, perioada de împerechere a păsărilor. În această lună, ai ocazia să le analizezi ritualurile de curtare în toată splendoarea și unicitatea lor! Totuși, în orice anotimp decizi să vii aici, satisfacția e la fel de mare. Primăvara vezi păsările cum se curtează, vara te bucuri de fauna unică, toamna ai peisaje de vis, iar iarna ai ocazia să faci niște plimbări senzaționale pe canale până la vărsarea în Marea Neagră! Ai văzut vreodată Marea Neagră iarna? Îți spunem noi – e senzațională! Furioasă, neagră, înspumată, cu valuri violente ce se izbesc de stânci, exact ca o femeie pasională! Este de neratat să vezi marea iarna, crede-ne!

Dacă încă nu ai ales o cazare potrivită pentru viitoarea ta escapadă în Delta Dunării, te invităm pe Toplist! Oferte fără comision, cu reduceri de până la 30% pentru tine! Alege simplu și ușor locul în care vei sta pe parcursul aventurii tale în Delta Dunării!

Vezi aici câteva informații și despre Constanța, în caz că vrei să ajungi și pe acolo!