Municipiul Toplița, aflat în județul Harghita, ascunde secrete nebănuite. Cine ar fi crezut că unul dintre polii distracției sporturilor de iarnă din România se află chiar aici?! Și asta nu e tot! Descoperă în acest articol marca Toplist de ce merită să mergi într-un concediu la Toplița. Distracția pe cinste este garantată!
Distracție pe cinste la Toplița
La poalele Munților Gurghiu se întind pârtiile de la Toplița. Momentan sunt două pârtii accesibile publicului. Acestea îți oferă nu numai distracție pe cinste, ci și priveliști de senzație atât asupra muntelui, cât și asupra municipiului Toplița.
Pârtiile de la Toplița

Cele două pârtii de la Toplița sunt:
- Pârtia Bradul
Aceasta este considerată ideală pentru începători. Având o înclinație de doar 11%, este ideală pentru cei care schiază pentru prima dată! Lungimea pârtiei este de 1200 metri, lățimea minimă este de 6 metri, iar diferența de nivel este de 140 metri. Este una dintre cele mai potrivite pârtii din România pentru a învăța să schiezi. Pârtia este deservită de un teleschi.
- Pârtia Măgheruș
Această pârtie este considerată de nivel mediu, având o lungime de 470 metri, o lățime minimă de 50 metri și o diferență de nivel de 25 metri. Gradul mediu de înclinație al pârtiei este de 23%. Wow, ce adrenalină! Plus un teleschi și o bandă rulantă. Te poți deplasa ușor între cele două pârtii.
Bineînțeles, dacă nu vrei să vii cu propriul echipament de schi și snowboarding sau vrei doar să faci o încercare, să vezi dacă ți se potrivește acest sport sau nu, poți închiria echipamentul necesar chiar de aici. Prețurile sunt modice, dar distracția pe pârtie este garantată!
De asemenea, tot aici găsești instructori și monitori care să te ghideze prin secretele schiatului și snowboardingului. Ei se adresează novicilor de orice vârstă și nu te vor lăsa până când nu vei schia (aproape) ca un profesionist. Îți spunem un secret: și noi tot aici am învățat să schiem, cu un instructor local!
Plus cel mai util lucru din lume: la ambele pârtii găsești parcare! Cum altfel te-ai putea descurca cu clăparii, bețele, schiurile + copiii care au și ei echipament?
De asemenea, la baza pârtiei Măgheruș se află o filigorie cu sursă de căldură. Când te ia frigul, vii aici și te încălzești, apoi o iei de la capăt cu distracția! Bineînțeles, nu lipsesc nici localurile cu vin fiert și alte băuturi numai bune de încălzit la baza și în vârful pârtiilor.
Sanie și bob, tot la Toplița!

Hei, știai că aici este și pârtie specială pentru săniuș? Ce ar putea fi mai bun pentru o vacanță de vis atât pentru copii, cât și pentru adulți?
Tot aici, la Toplița, avem la dispoziție și cea mai lungă pistă de bob din România. Alpine Coaster se numește, iar prețurile pentru o cursă sunt mai mult decât acceptabile. Recomandăm această experiență turiștilor care ajung la Toplița, indiferent de vârstă! Bineînțeles, primești instructaj la fața locului, experiența anterioară nu este necesară. Ce distracție super!
Ce mai poți face la Toplița?

Toplița este foarte bogată în locuri numai bune de vizitat. Vom menționa doar câteva:
- Stațiunea Bánffy
Stațiunea Bradul, mai cunoscută local sub denumirea de Stațiunea Bánffy, este situată chiar între munții Gurghiului, Giurgeului și Călimani. Oriunde te uiți, ai parte de peisaje de poveste, în orice anotimp. Să mai menționăm și aerul tare și curat de munte, extrem de benefic sănătății tale și a celor dragi? Pe aici trece izvorul termal Bradul și tot aici se află un ștrand numai bun de o distracție pe cinste pe timp de vară.
- Monumente istorice
Pentru cei care vor să afle mai multe despre istoria zbuciumată a României care s-a resimțit și în zona Topliței, recomandăm vizitarea Mausoleului Eroilor Români din Primul Război Mondial, Troița Eroilor Români din Primul Război Mondial (situată în incinta bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril), precum și Troița Eroilor Români din Primul și al Doilea Război Mondial (situată în incinta bisericii Sfântul Nicolae).
- Monumente spirituale
Dacă îți dorești o incursiune în spiritualitatea locală, îți recomandăm să vizitezi Biserica din Lemn ce datează din anul 1876, Biserica din Lemn din Mânăstirea Pârâul Doamnei, Biserica din Lemn a Mânăstirii Sfântul Ilie (ce datează tocmai din 1842), precum și Mânăstirea de Călugări de la Toplița (datează din 1924).
- Monumente culturale
Alte monumente din Toplița perfecte pentru îmbogățirea culturii generale și turistice pe care ți le recomandăm cu drag sunt: Conacul Lazăr ce datează din 1876 (orfelinat în zilele noastre), Bustul lui Nicolae Bălcescu și, desigur, Monumenul Lupa Capitolina.
Știm că te-am suprins. Nu știai toate aceste lucruri despre Toplița, nu? Ei bine, acum le știi! Așa că ia-ți o cazare la pensiune în Toplița, echipează-ți familia pentru distracție și hai într-un concediu de neuitat!
Urmărește-ne pe rețelele de socializare