locuri misterioase din București

7 locuri misterioase din București – o experiență cu fiori

Bucureștiul nu e un oraș ca oricare altul. În afară de faptul că este un oraș-metropolă și capitala României, el mai are ceva în plus. Are niște locuri ascunse, misterioase, care le dau coșmaruri celor care știu despre ele. Află aici totul despre cele 7 locuri misterioase din București, bântuite și numai bune de a fi scena unui film de groază!

Locuri misterioase din București

Cei mai sceptici dintre voi vor spune: “Hai, vorbim despre București, nu despre Salem!” Ei bine, da, despre București vorbim și ale sale locuri bântuite, în care zeci de oameni au avut experiențe paranormale, deși nu îți vine să crezi. Vezi mai jos cele 7 locuri misterioase din București:

1. Balta Vrăjitoarelor, cu ritualuri mai ceva ca în Salem

Locuri Misterioase în București
SURSA FOTO: @barbierumonica

Nu departe de oraș, în Pădurea Boldu-Crețeasca, se află Balta Vrăjitoarelor, un mic ochi de apă de câțiva metri pătrați, cu o adâncime de până la doi metri. Cei care au avut curajul să vină aici spun că apa are un miros fetid și aburi ies din ea. În plus, în această baltă nu există nicio viețuitoare, nicio plantă, nicio insectă de apă, nimic! E apă stearpă. Nici măcar animalele nu o beau, niciodată.

Legenda a început atunci când capul lui Vlad Țepeș a fost aruncat în acest ochi de baltă, imediat după decapitare. De atunci, se pare că apa a fost blestemată. Femeile care voiau să scape de o sarcină, se îmbăiau aici câteva minute și copilul din pântecul lor dispărea.

După marele cutremur din 1977, tonele de moloz provenit din dărâmăturile din București au fost aruncate în această baltă, pentru a o seca. Ce crezi? Balta aceasta, cu o suprafață de doar câțiva metri pătrați și o adâncime de sub 2 metri, nu doar că nu a secat. Ba chiar a și înghițit toate acele tone de moloz, care au dispărut fără urmă în pântecul ei. Nu se știe nici până acum unde și cum a încăput tot acel moloz într-o baltă așa mică și, cel mai important, unde a dispărut de pe fundul apei. Fără nicio urmă.

În noaptea de Sânziene și în noaptea Sfântului Andrei, se spune că aici se strâng toate vrăjitoarele din zona Munteniei și fac ritualuri necurate cu apa blestemată din Balta Vrăjitoarelor. Ai curaj să faci o vizită aici?

2. Fantoma din Hotel Cișmigiu

Continuăm seria cu locuri misterioase din București. Din păcate, această poveste are la bază un eveniment tragic produs la începutul anilor ’90. Atunci, o studentă de la Academia de Teatru și Film a căzut în puțul liftului prost întreținut și a murit în chinuri abia după 3 ore. Agonia ei prelungită și plină de suferință a survenit atât din cauza stării proaste a hotelului transformat în cămin studențesc, cât și din cauza faptului că nimeni nu i-a auzit strigătele disperate timp de 3 ore.

De atunci, se spune că noaptea se vede fantoma tinerei studente străbătând holurile, iar țipetele ei se aud încă rezonând în pereți. Ai avea curaj să te cazezi aici o noapte?

3. Sfânta Mânăstire Chiajna, rămasă nesfințită, pe lista de locuri misterioase din București

Manastirea Chiajna
sursa foto: @bucharestisok

Sfânta Mânăstire Chiajna, datând din secolul al XVII-lea, este, de fapt, un loc nesfințit. De ce? Din simplul motiv că exact când a fost finalizată construcția, țara a fost măturată de turci și sfințirea bisericii nu a mai fost o prioritate.

Mânăstirea a fost atacată de turci, apoi a fost părăsită, apoi a fost transformată în spital de ciumă. Localnicii au spus că aduce ghinion și i-au aruncat clopotul în apele Dâmboviței, pentru a o seca de puterea malefică pe care i-au atribuit-o.

Se spune că până în ziua de astăzi, în nopțile cu lună plină, se aude bătând clopotul înghițit de apele Dâmboviței. Când e următoarea lună plină?

4. Fantomele foștilor muncitori din Casa Poporului

Casa Poporului
SURSA FOTO: @kozi.cooking

În jur de 30 000 de muncitori au lucrat la Casa Poporului, non-stop, în câte 3 ture pe zi, timp de 10 ani, totul pentru gustul megaloman al Ceaușeștilor. Mulți muncitori au murit de epuizare, de foame și de sete sau pur și simplu în desele accidente de munca ce se produceau în timpul construcției accelerate.

Se spune că toate spiritele celor care au murit atunci încă sălășluiesc în Casa Poporului, alergând noapte de noapte pe holuri, plângând și țipând. Se pare că una dintre fantome, cea care apare cel mai des, poartă numele de Anca. Aceasta este fantoma unei tinere frumos îmbrăcate care încă cere ajutor, după atâtea zeci de ani. Ai avea curaj să rămâi o noapte în Casa Poporului?

5. Orfelinatul de la numărul 13, Strada Franceză

Orfelinatul de la numarul 13 Strada Franceza
SURSA FOTO: @iuliana_amariei

Nu știm dacă numărul 13 al casei de pe Strada Franceză a purtat ghinion sau nu, dar știm că de aici localnicii spun că aud țipete de copii noaptea. Se pare că aici a fost cândva un orfelinat, avut în proprietate de un bărbat sadic. Acesta ținea intenționat copiii nemâncați și fără apă, pentru a se delecta cu moartea lor înceată și în chinuri. Da, s-a întâmplat acest lucru în București, în secolul al XIX-lea! Se pare că spiritele acelor copii încă mai cer ajutorul, țipând în noapte din casa de la numărul 13.

6. Pensionul de Fete, casa ororilor pentru elevele cazate aici

Pensionul de Fete din Bucuresti
SURSA FOTO: @ralucamr

Încă mai vrei locuri misterioase din București? Ok, atunci continuăm cu Pensionul de Fete, actuala Școală Centrală. Părinții își trimiteau aici fetele pentru a le da o educație strictă și aleasă, ca să devină adevărate domnișoare de elită cu șansa unei căsătorii bune. Cadrele didactice de aici erau, însă, mult prea severe. Fetele erau pedepsite pentru cea mai mică greșeală cu lipsa de hrană, cu izolarea și cu fel de fel de torturi demne de filmele de groază. Multe fete intrate aici în stare perfectă de sănătate erau luate acasă într-o stare fizică și psihică deplorabilă sau chiar… în coșciug.

Se spune că spiritele fetelor care au pătimit și au murit aici încă mai circulă noaptea. Unii spun că se simt mirosuri ciudate de putrefacție în anumite locuri fără niciun motiv. Alții spun că au descoperit în zidărie uși secrete ce duc spre cotloane misterioase ale clădirii. Ai avea curaj să faci o vizită în acest loc de teroare?

7. Foișorul de Foc, unul dintre cele 7 locuri misterioase din București

Foisorul de Foc Bucuresti
SURSA FOTO: @nightsbucharest

Foișorul de Foc este locul tradițional de întâlnire al pompierilor din București. Se spune că este bântuit de spiritul unei femei care a fost înșelată de soțul ei, pompier. Dragostea ei a fost curmată în momentul în care a vrut să spioneze idila soțului ei cu cealaltă femeie cățărându-se pe foișor. A căzut de aici și a murit chiar în fața celor doi. De atunci, Foișorul de Foc este considerat locul iubirii blestemate.

Localnicii spun că în fiecare lună, pe data de 9, la ora 23:30, în foișor se aprind fără nicio sursă științifică lumini ciudate. Aceastea sunt data și ora morții ei și se pare că fantoma femeii aprinde lumina pe locul iubirii blestemate.

Dacă vrei să vezi cu ochii tăi aceste locuri misterioase din București, ia-ți o cazare aproape de centru în București și hai! Iar dacă fantomele nu sunt neapărat pe gustul tău, poți face o vizită la palatele Bucureștiului, la muzeele din București sau poți pur și simplu să faci o plimbare prin Centrul Vechi al capitalei.