lucruri interesante despre Sibiu
despre Sibiu

TOP 8 lucruri interesante despre Sibiu

TOP 8 lucruri interesante despre Sibiu
SURSA FOTO: @ionut_aldea

Nu există român să nu fi auzit de Sibiu și credem că puțini sunt românii care nu au vizitat acest superb oraș cel puțin o dată în viață. În ultimii ani, chiar și turismul internațional și-a găsit aici un cuib înfloritor. Așa că astăzi ne-am propus să îți spunem care sunt top 8 lucruri interesante despre Sibiu!

Sibiu – capitală europeană

După cum spuneam, Sibiul nu este o emblemă printre orașele frumoase doar din România, ci și din Europa. În anul 2007, a fost ales drept capitală europeană și… Tot ce putem spune este că a făcut față cu brio! Îți mulțumim pentru că ai reprezentat România cu onoare în Europa, drag Sibiu!

Sibiu – o istorie de un mileniu

Sibiul stă martor pentru trecutul zbuciumat al nostru, al românilor, al tuturor. Înființarea acestui oraș a fost consemnată în cronicile vremii încă de acum 900 de ani, astfel încât putem spune că Sibiul este unul dintre puținele orașe milenare din România, dar și din Europa.

Istoria Sibiului
SURSA FOTO: @mrprisca

Sibiu – oraș cultural

Încă mai vrei lucruri interesante despre Sibiu? Știai că aici se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru? Acesta este al treilea festival ca mărime și importanță din Europa și da, are loc în fiecare an la Sibiu, în luna iunie. Să mai spunem și că atunci vin ca oaspeți în acest oraș nume dintre cele mai mari și mai cunoscute din Europa? Da, este adevărat și asta, deoarece Sibiul este un adevărat oraș cultural recunoscut la nivel european.

Festivalul Romano American
SURSA FOTO: @focussibiu

Sibiu – oraș cosmopolit

Aflat în inima țării, Sibiul a fost întotdeauna la răscruce de culturi, de popoare, de religii, de influențe. Nu avea cum să se formeze altfel decât ca un oraș cu adevărat cosmopolit, deschis spre nou și spre evoluție. Aici trăiesc, în afară de români, și germani, unguri, evrei și multe alte naționalități. Diversitatea aceasta etnică atrage după sine o mare diversitate culturală, transformând Sibiul într-un oraș al deschiderii și al toleranței.

Sibiu - oras cosmopolit
SURSA FOTO: @roman_kurnava

Sibiu – oraș ce oferă o bună calitate a vieții

Sibiul se înscrie printre orașele europene care oferă o bună calitate a vieții. Ne referim aici la nivelul salarial comparat cu costurile de trai, calitatea aerului și, nu în ultimul rând, viața de după muncă. Nu oriunde în România ai cum să te distrezi frumos după orele de job, dar iată că Sibiul oferă numeroase variante. Știai că aici au loc în fiecare an cam 100 de evenimente? Muzică, teatru, film, balet, dans, târguri – cam câte unul o dată la 3 zile. Sigur găsești ceva pe placul tău, ceva care să te relaxeze într-un mod calitativ după job! Așa da, viață bună!

Sibiu
SURSA FOTO: @andra.kennedy

Sibiu – prețuirea naturii

În afară de frumoasele păduri care înconjoară Sibiul, tot aici găsești și parcuri superbe. Practic, indiferent că ieși din Sibiu sau rămâi în oraș după job, ai unde să respiri aer curat, unde să îți plimbi copii și, de ce nu, unde să faci poze perfecte!

Satele pitorești din jurul Sibiului

Cea mai cunoscută este stațiunea Păltiniș de lângă Sibiu, însă merită cu prisosință vizitate și Cisnădioara, vechile sate de sași și, bineînțeles, satele din Mărginimea Sibiului. Data viitoare când ajungi în zonă, ai grijă să nu le ratezi! Vei avea supriza să găsești așezări cosmopolite, dar cu oameni întotdeauna civilizați și primitori!

Sate pitoresti Sibiu
SURSA FOTO: @romaniainpics

Sibiu – oraș sportiv

Continuăm seria de lucruri interesante despre Sibiu cu sporturile care se practică la nivel profesionist aici. Știai că cea mai importantă cursă de ciclism din Balcani se desfășoară anual chiar aici, în Sibiu? La fel, cea mai titrată cursă de hard enduro are loc tot aici, plus Raliul Sibiului și Sibiu Open (concurs de tenis). Acestea sunt doar câteva dintre competițiile sportive care se desfășoară anual la Sibiu, transformând orașul într-un veritabil loc al sporturilor.

Raliul Sibiului
SURSA FOTO: @simonetempestini

Alte lucruri interesante despre Sibiu

Ar mai fi multe de spus, atât de multe încât s-ar putea filma multe pelicule de lung metraj cu tot ce poți vedea și face interesant în Sibiu. O să ne limităm doar la a mai menționa câteva: tot aici poți vizita și o largă gamă de muzee, care de care mai interesante; poti gusta mâncăruri cu diverse influențe etnice, dacă îți dorești un adevărat periplu culinar în inima României; nu în ultimul rând, poți găsi variante de cazare în Sibiu foarte bune și la prețuri recomandabile prin raportul calitate-cost pe care il oferă.

Încă nu ți-ai făcut bagajele? Păi ce mai aștepți? Hai în Sibiu!