muzee din Bucuresti

TOP 7 muzee din București ciudate, ascunse și unice în lume

Noi nu avem nimic cu muzeele clasice. Acestea, însă, sunt super-cunoscute și super-vizitate. Ele lasă în umbră alte muzee originale, cu teme ciudate și unicate. De aceea, ne-am propus ca în acest articol marca Toplist să îți prezentăm top 7 muzee din București ascunse, ciudate și unice prin tematica lor. Parcurge tot articolul, iar la final vrem să îți auzim wow-ul!

Muzee din București ciudate, ascunse, unice

Daca dorești lista tuturor muzeelor din capitală, o găsești aici. Totuși, noi nu vrem să îți povestim acum despre toate muzeele, ci doar despre cele mai ciudate muzee din București. Iată lista noastră:

1. Casa Experimentelor – Romanian Science Center

Dacă îți dorești să vizitezi genul de muzeu interactiv, în care să nu te plictisești oricât de mult ai sta, atunci trebuie să vizitezi Romanian Science Center! Aici nu doar stai și privești ca într-un muzeu clasic, ci tu trebuie să faci să se întâmple lucruri. Trebuie să apeși pe butoane, să învârți manete, să descoperi singur cum se produc anumite fenomene. Cu siguranță, acesta este genul de muzeu educativ care te învață în mod practic fizică, matematică, chimie și tot felul de științe.

Ca să îți faci o idee despre cât de interactiv este acest muzeu în realitate, îți dăm câteva exemple de activități: va trebui să stai întins pe cuie și să descoperi de ce nu te rănești, să creezi tu însuți fulgere reale cu bobina lui Tesla, să experimentezi pe pielea ta energia electrostatică provocată de generatorul Graaff. Nu îți spunem mai multe, pentru a nu-ți strica surpriza!

2. Ferestroika – pentru a-ți aminti de perioada comunismului

Ferestroika
SURSA FOTo: @ferestroika

Muzeul constă chiar într-un apartament de 3 camere, decorat cu obiecte specifice din perioada comunismului. Și nu doar atât! Pe timpul vizitei tale de câteva ore în acest apartament, vei vedea o familie tipică din acea perioadă, purtând discuții tipice și făcând prin casă lucruri tipice. Vei fi un martor tăcut al secolului trecut. De asemenea, vei avea și o experiență culinară specifică perioadei comunismului și te vei distra exact cum o făceau oamenii pe atunci.

Vei avea aici, la Ferestroika, o fereastră ca o pilulă a timpului care te va purta în trecut, astfel încât să înțelegi sau să îți amintești exact cum era pe timpul comunismului. Nu știm dacă o să îți placă sau nu ce o sa înțelegi din această experiență referitor la traiul românilor de pe atunci, însă cu siguranță îți recomandăm să nu ratezi acest muzeu unic dacă ajungi în București!

3. Muzeul Simțurilor – pregătește-te pentru un pic de adrenalină în cadrul turului de muzee din București!

Continuăm seria de muzee din București cu Muzeul Simțurilor. Iluziile optice sunt aici la ele acasă. Vei ajunge în punctul în care să te îndoiești de tot ce vezi. Ce poate fi mai antrenant pentru mintea ta decât asta? Acest muzeu unic îți va sfida tot ce credeai că știi despre simțurile umane. Vizita ta la Muzeul Simțurilor îți va elibera un gram de adrenalină în sânge, dar te va relaxa și te va învăța lucruri noi și utile în același timp. Echipa Toplist te sfătuiește să nu ratezi această experiență!

4. Muzeul Kitsch-ului – pentru că nu ducem lipsă!

Muzee in Bucuresti
SURSA FOTO: @juliavioletteprune

De câte ori ai spus sau ai gândit Ah, ce kitsch oribil! Ei bine, aici o să vezi nu unul, nu două, nu trei, ci două sute de obiecte mustind de kitsch! Cam tot ce nu ți-a plăcut vreodată în casele românești, găsești aici, concentrate într-un singur loc! Bineînțeles, dintre cele 200 de exponate kitsch ale muzeului nu lipsesc covorul de pe perete cu Răpirea din Serai sau cu coada de păun, nici bibeloul în formă de peștișor de pe televizorul cu tub, nici vaza cu flori artificiale din centrul mesei. Te lăsăm să le descoperi singur pe toate!

PS: Cumva, toate aceste 200 obiecte kitsch adunate la un loc devin cool. 🙂

5. Muzeul Vârstelor – ca să înțelegi 3 secole de evoluție umană

Casa Filipescu Cesianu
SURSA FOTO: @photos_andreea

Muzeul Vârstelor, cunoscut și sub denumirea de Casa Filipescu-Cesianu, cuprinde episoade din evoluția oamenilor care au deținut acea casă pe parcursul a 3 secole. De la îmbrăcăminte până la obiectele din casă, vei vedea cum aceastea au evoluat și s-au schimbat de-a lungul timpului. De asemenea, vei vedea în ce măsură uriașă tehnologia a schimbat viața oamenilor în cei 300 de ani. Vei înțelege cum au evoluat obiectele, de la cele intime până la cele de uz general.

6. Muzeul Micul Paris – ca să înțelegi influența franceză în viața românilor

Muzeul Micul Paris
SURSA FOTO: @oana_zidaru

Încă mai vrei muzee unice din București? Iată! Dacă tot a fost numit Micul Paris, atunci Bucureștiul îți demonstrează că este adevărat! Acest mic, dar original muzeu îți prezintă toate obiectele de sorginte franțuzească ce împodobesc în mod obișnuit apartamentele românilor. Vei fi surprins să afli în ce măsură uriață bucureștenii interbelici au fost influențați de francezi în domeniul decorațiunilor interioare!

7. Muzeul Ceaușescu – luxul opulent din timpul sărăciei comunismului

Palatul Primăverii
sursa foto: @morealwaysforever

Dacă vrei să vezi cu ochii tăi în ce lux opulent au trăit soții Ceaușescu în timp ce țara era scufundată în mocirla sărăciei lucii, te invităm la Casa Ceaușescu (cunoscută și sub numele de Palatul Primăverii). Aici nu doar că vei vedea efectiv unde și cum au trăit soții Ceaușescu, dar vei și auzi de la ghid diverse povești amuzante sau ironice, dar reale, despre viața lor privată. Cunoștințele de istorie îți vor fi completate într-un mod inedit, poate ușor dulce-acrișor.

Muzee din București care de care mai originale și mai ciudate – de neratat!

Așadar, ai la dispoziție 7 super-idei de vizitat muzee ciudate din București. Tot ce trebuie este să îți iei o cazare aproape de centru în București și să îți rezervi câteva zile pentru cel mai frumos concediu în capitala României!

Cauți stomatologie Crângași? Vezi aici!