cazare in Constanta

Ce să faci într-o zi la Constanța?

Știm că megi la mare pentru apă și pentru soare. Totuși, când simți nevoia și de un pic de mișcare, poți să mergi o zi la Constanța. Ce poți vedea într-o zi la Constanța? Află din acest articol marca Toplist!

Ce să faci într-o zi la Constanța?

Dacă nu ai mai fost de mult timp în Constanța, vei rămâne surprins de cât de frumos s-a dezvoltat orașul și de cât de bine arată acum. Crede-ne pe cuvânt, merită să rupi o zi din concediul tău la mare pentru a o petrece în frumoasa Constanța! Până la urmă, și aici vei avea parte de același soare și aceeași mare ca și în stațiunile de pe malul mării!

Constanța este un oraș portuar – de fapt, este cel mai mare port al României. De asemenea, este unul dintre cele mai vechi orașe ale României și, după București, este foarte posibil să fie cel mai cunoscut oraș în afara țării. Bulgarii, grecii, armenii, turcii au chiar câte un nume în limba lor pentru Constanța. Atât de cunoscut și renumit este acest oraș în lume!

Așadar, ce poți să faci într-o excursie de o zi la Constanța? Iată cele mai bune idei:

Portul Tomis Constanța

portul tomis

Poți începe plimbarea ta prin Constanța chiar din portul Tomis. Acesta este un loc magic, oferindu-ți o vedere superbă spre mare, dar și spre ambarcațiuni de lux sau căzute în ruină. Fiecare cu farmecul ei, bineînțeles.

De asemenea, aceasta este o zonă de promenadă, îngrădită de baruri, cafenele, terase și restaurante. O plimbare vara pe faleză, indiferent de oră, este de neuitat: miros sărat de mare, bărci, vapoare și iahturi, mulțimi de oameni relaxați în concediu, terase pline, miros de mâncăruri excelente, cu iz turcesc. Ce ți-ai putea dori mai mult în excursia ta de o zi la Constanța?

Cazinoul din Constanța

Casino Constanta

Apoi, îți poți continua plimbarea până la Cazinoul din Constanța. Practic, această clădire este emblema orașului. Iar când o vei vedea în toată splendoarea, îți promitem că vei înțelege de ce.

Fiind ridicată în stil Art Nouveau, clădirea impresionează pe oricine. Desigur, a primit și critici, însă acestea erau datorate mai degrabă modului în care a fost utilizată clădirea – pentru jocuri de cazino – decât aspectului estetic.

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat în anul 1910 chiar de către Prințul Ferdinand. Bogați din toată Europa s-au perindat aici, pentru a-și încerca norocul. Unii l-au găsit. Alții au pierdut averi. Câțiva dintre ei și-au pierdut chiar și mințile și, apoi, și-au luat viața deoarece au rămas ruinați. Cert e că, pentru mulți ani, acest cazino a fost celebru în Europa. Dacă ai fi fost pe atunci un politician cunoscut sau un om de viță nobilă, ai fi venit incognito la Constanța, pentru a te distra în celebrul cazino. Cam așa au decurs acei ani de pomină.

În timpul Primului Război Mondial, cazinoul a fost folosit ca spital pentru răniți. Apoi, după război, a fost restaurat și refolosit pentru jocuri de noroc. Către anii 1990, strălucirea începuse să îi apună. Astăzi, este în paragină, un simbol trist care își așteaptă răbdător restaurația și strălucirea de altădată.

Desigur, clădirea este încuiată, însă o poți vizita prin exterior. Îți va lăsa un mix de senzații și, cu siguranță, vei avea o priveliște superbă asupra Mării Negre chiar din acel loc!

Acvariul din Constanța

Pret Acvariu Constanta

Chiar în fața cazinoului se află Acvariul din Constanța. Poți admira aici faună și floră acvatică din toată lumea. Indiferent că ești sau nu însoțit de copii, vă veți distra de minune, veți învăța lucruri noi și veți petrece timp de calitate în Constanța.

De asemenea, vei afla ce pești trăiesc în Marea Neagră și vei vedea pești din alte mări, precum și pești de ocean. Acesta este primul acvariu din România și, cel mai probabil, cel mai mare și cu cele mai multe specii de pești și plante marine. Și da, nu lipsesc peștii piranha, peștii-spadă și pisicile de mare!

Cazare de top în Constanța

Acestea sunt doar 3 dintre minunățiile pe care le poți vizita într-o zi la Constanța. Dacă decizi să stai mai mult, vei avea mult mai multe de vizitat. De exemplu, poți avea o experiență plină de sănătate, relaxare și wellness la spa Constanța.

Unii turiști se cazează în Mamaia sau în altă stațiune și vin pentru o zi în vizită în Constanța. Alți turiști se cazează în Constanța și apoi merg câte o zi în stațiunile de pe malul mării. Bineînțeles, o cazare în Constanța va fi mai ieftină decât una similară în Mamaia. Sunt și turiști îndrăgostiți de Constanța, care vin aici, se cazează și își petrec tot sejurul fără să viziteze nimic altceva.

Orice alegi, e perfect. E concediul tău și important e să te simți bine. Iar ca să te simți bine cu adevărat, ai nevoie de o cazare de top la Constanța, la Mamaia sau în Costinești, oriunde alegi să stai vara asta!

Așa că intră pe platforma de cazări online Toplist.ro, ia-ți o cazare la Constanța sau oriunde vrei tu, beneficiază de servicii premium cu reduceri de până la 20% și petrece concediul de vis la care ai râvnit tot anul!